Technieken

Deze website is momenteel in bewerking. Veel informatie gaat nog volgen!

Spuittechnieken

Airless spuiten

Bij airless spuiten wordt de lak of verf op druk gebracht door een lucht aangedreven vloeistofpomp die de de verf op enkele honderden bar druk zet. De dikte van de laag die wordt aangebracht gaat tot tienden van millimeters.

Meubels en Woonaccessoires spuiten

Voor meubels en woonaccessoires wordt er gespoten met 2 componenten lakken in hoogglans, zijdeglans of mat. U kunt alle kleuren van de regenboog kiezen om uw meubels een nieuwe uitstraling te geven. Een nieuwe kleur tafel, stoel, kast, fotolijst, kaarsenstandaard of wat u maar wilt Spuitcentrale Zuid-West Nederland spuit alles voor u in de gewenste kleur.

Wilt u uw meubels of woonaccessoires graag in kalkverf of beits dan kan dat ook. Wij spuiten dan niet, maar schilderen dit met de hand voor u. Eveneens in de door u gewenste kleur.

Beker spuiten

Bij beker spuiten zit de lak of verf in een reservoir of beker en wordt door de venture van lucht meegezogen en uit het spuitpistool gepoten. Samen met de lucht vormt de verf een nevel die op het materiaal wordt gespoten. Op deze manier kunnen auto’s of kleine onderdelen worden gespoten. De verflaag is relatief dun.

Natlakken of verf spuiten is wereldwijd de meest toegepaste conserveringsmethode om materialen te voorzien van een verfsysteem dat zorg moet dragen voor de corrosie werendheid. Denk hier bijvoorbeeld aan grote objecten zoals containerschepen en vrachtwagens, tot de kleinste voorwerpen die we dagelijks gebruiken als pennen of de klink van een deur.

Ieder voorwerp of iedere machine heeft een eigen verfsysteem dat uitgekozen is voor een specifiek onderdeel. Het ene verfsysteem dient om een product te verfraaien zoals een pen, een ander verfsysteem dient voor het beschermen van materialen met verschillende lagen die over elkaar heen worden gespoten, elk met andere eigenschappen. Zo zorgt een laag bijvoorbeeld voor de hechting van de overige verflagen en de andere voor weerstand tegen de elementen. De toplaag die wordt aangebracht zorgt over het algemeen alleen voor een fraaier beeld en is niet zo corrosie bestendig als de lagen eronder.

Voor vragen kunt altijd contact met ons opnemen1333135472393